Blogg

Goorin Bros – något för alla skallar

Från en början med eget hantverk och försäljning med häst och vagn har Goorin Bros utvecklats till att vara en viktig trendsättare och leverantör av kvalitetsprodukter. När det gäller hattar och kepsar, särskilt modellen som kallas trucker keps, är det inte många som slår dem på fingrarna. 

Snabbfakta om Goorin Bros:

GrundareCassin Goorin
Verksamma sedan 1895. Företaget startades upp i Pittsburg, Pennsylvania, USA. 
Primära produkterHattar och kepsar.
Mest kända produktGoorin Bros trucker keps.
Fler produkterT-shirts, hoodies, väskor, shorts, linnen, underkläder.
MärkesboomMärket blev stort 1960 när företaget tog fram den officiella OS-mössan. 

120 år med Goorin Bros ledde till truckerkepsarna

Sedan starten 1895 har Goorin Bros varit en viktig aktör på marknaden för kepsar, hattar och mössor. Företaget har gått i arv och det som tidigare var en liten hantverksfirma är idag känt världen över. 

Grundaren till märket och företaget som numer heter Goorin Bros var Cassin Goorin. När han startade sin verksamhet i Pittsburgh, Pennsylvania, gjorde han allt själv. Han tog emot kunderna, tog mått, lyssnade in önskemål och sydde sedan de huvudbonader som önskades. 

Cassin Goorins söner Ted och Alfred tog över verksamheten 1921 och tog det nuvarande företagsnamnet Goorin Bros (Brothers). De fortsatte i pappas fotspår med personliga produkter i  olika material. 1949 flyttade firman och tillverkningen till San Fransisco. I den nya staden blev tillverkningen mer industriell men företaget har ändå varit noga med att inte tumma på kvaliteten.

En viktig milstolpe i historien om Goorin Bros är OS i Squaw Valley i Kalifornien vintern 1960. Den officiella OS-mössan designades och såldes av, just det, Goorin Bros. Detta gav affärerna bra skjuts och märket blev känt och eftertraktat. 

Goorin Bros truckerkeps med farmfavoriter

Om man ser en person med en truckerkeps från Goorin Bros kan man nästan vara säker på att se ett djur som dekoration. Här är några av motiven från den senaste satsningen inom design, nämligen The Farm. 

Panter, ekorre, tvättbjörn och andra populära djurmotiv

 • The Cock – En ståtlig tupp med grå och vit fjäderdräkt. 
 • The Goat – En bock i brunt, svart och vitt med skägg och horn.
 • The Lone Wolf – En ylande varg i brunt och vitt med uppsträckt hals mot skyn. 
 • The White Tiger  – En ljus tiger i vitt och grått med stråk av brunt. 
 • The Panther – En blank, svart panter som kikar fram. 
 • The King Lion – Ett lejon i vitt och olika varma nyanser av brunt.
 • The Cash Cow – En ko i svart, grått och vitt med varma toner av aprikos i öronen och vid mulen.
 • The Black Sheep – Ett ulligt får i färgerna svart och vitt. 
 • Gaoty McGoat Face – The Goat i kraftfullare tappning och färgsättningen svart och rött. 
 • The Queen Bee – Ett bi i svart och gult. 
 • The Boss – En rejäl och respektingivande gorilla i svart och vitt med ett brunt parti i pannan. 
 • The Freedom Eagle – En örn med blottade vingar och klor. Färgerna är brunt och svart samt vitt huvud. Ben och näbb i gult. 
 • The Bull – En svart, mäktig tjur med aprikosfärgade horn och mulparti. 
 • The Baddest boy – En hund i färgerna brunt, vitt och svart. 
 • The Flirty Bird – En ljus fågel av papegojtyp. Vit och rosaskiftande med huvudfjädrar i rött och orange som en eldsflamma. 
 • The Loyal Dog – En familjehund av typen labrador eller golden retriever sedd framifrån. Varma toner av gult, ljusbrunt och vitt. Rosa och rött vid nos och tunga. 
 • The Squirrel – En ekorre i helfigur i färgerna vit, brunt och svart. 
 • The Racoon – Fredlig tvättbjörn i svart, vitt och grått. 

Silver fox och ännu mer

Fler motiv finns, bland annat silverräv, elefant, isbjörn och delfin. Det finns kort sagt ett för varje personlighet och varje humör. Det enda som möjligen saknas är en liten, liten fågel. Var finns Goorin Bros The Sparrow?

Hur tvätta kepsar från Goorin Bros?

En keps eller mössa från Goorin Bros är ett plagg att ta hand om. Tvättråd tar man enklast del av på Youtube. Det är bara att söka “Goorin Bros wash”så kommer instruktioner upp och kepsen får ett långt och värdigt liv.

Var kan man hitta Goorin Bros i Sverige? 

Man behöver inte åka till New York eller ens till Stockholm för att köpa en keps från Goorin Bros. Det enklaste är att beställa på nätet. Det är bara att googla Goorin Bros trucker hats eller Goorin Bros keps om man vill handla i Sverige till bästa pris. Är det en armékeps man är ute efter är det enklast att söka Goorin Bros rodeo creek så kommer man rätt direkt.