Blogg

Möhippa utomlands: Fixa bästa möhipparesan

Att vara den person som är ansvarig för att organisera en möhippa kan vara ett stort projekt. Särskilt om du är den typen av person som verkligen vill göra det där lilla extra. I den här artikeln får du tips och idéer på hur du kan göra möhippan till ett minne för livet.

Håll koll på vem som kommer och er budget

För att få till en riktigt lyckad möhippa är det viktigt att det finns en budget. Det är oftast smidigast att kunna ge dem som kommer ett par alternativ, för att sedan välja det alternativ som är valt och som kostar minst. På så vis kan alla vara med och ingen behöver känna sig obekväm för att den personen inte har råd.

Beroende på hur många ni är på möhippan och var er budget landar, får du anpassa resmålet efter det. Givetvis ska det också vara baserat på brudens intressen – det är ju trots allt hon som ska stå i centrum.

Resmålet är inte alltid det viktigaste

Det är sällskapet och vad som händer under resan som är det mest minnesvärda. Visst kan det vara trevligt att resa långt och någonstans ni inte varit innan. Däremot är det kanske roligare att ha en del av budgeten kvar istället för att allting går till biljetter. Är resmålet inom EU kan det vara bra att se till att ni, utöver era pass, också har EU-kortet med er. Skulle olyckan vara framme täcker det nämligen sjukhusvistelse och andra omkostnader. Så att hålla sig till ett EU-land kan definitivt vara en fördel.

Dekorera med brudens intresse i åtanke

När det kommer till olika möhippa dekorationer kan listan göras lång på vilken typ av dekorationer det kan vara. Några enkla och fina sådana som dessutom inte tar så stor plats i resväskan är:

 1. Banderoller
 2. Ordensband
 3. Ballonger
 4. T-shirtar med egendesignat tryck

Det går givetvis att packa med sig andra saker, en del kan köpas på plats, beroende på vart ni reser. Reser ni till värmen kan T-shirtarna bytas ut till kimonos. Föredrar ni svalare breddgrader kan ni byta ut dem till morgonrockar och låta varje gäst packa sin egen.

Oavsett hur ni väljer att dekorera brudens rum, bruden själv eller platsen ni firar mest på blir det ännu mer minnesvärt om dekorationerna är baserade på brudens egna preferenser.

Det går givetvis att klä upp bruden i diverse utstyrslar, för många är möhippan också förknippad med att bli lite utspökad. Exempel på sådana kläder kan vara:

 1. Tyllkjol
 2. Bodysuit och benvärmare inspirerade av Jane Fonda
 3. Solglasögon modell enorma
 4. T-shirt med handskrivna meddelanden från gästerna
 5. Peruk
 6. Stora halsband och andra smycken

Designa era egna dekorationer

För att ha med er något annat än minnen och uppdateringar på sociala medier kan ni trycka upp särskilda plagg för ändamålet. Det kan vara tröjor med tryck på, egna etiketter på dryckesflaskorna eller kanske något blått för bruden att ha med sig på den stora dagen.

Ett tips här är att istället för att trycka upp ”blivande brud” och ”brudtärnor” på plaggen, välja att trycka något mer personligt som är starkare förknippat med bruden. Att alla gäster får med sig ett minne brukar vara mycket uppskattat, även om det är bruden som ska stå i centrum. Det är viktigt att alla gäster får känna sig delaktiga och sedda också.

Planera lagom mycket aktiviteter

Det är lätt att bli lite för ambitiös i antal aktiviteter och lekar som ska hinnas med. Därför kan det vara en bra idé att skriva ner alla saker ni vill göra, för att sedan välja ut ett par stycken.

Hur länge ni stannar vid ert resmål avgör också vad och hur mycket ni kan planera in tillsammans. Glöm inte att planera in egentid. Det kan vara skönt att ha utrymme för umgänge där inget särskilt händer och inte minst hinna med vila.

De roligaste sakerna ni gör är de ni gör tillsammans och som du vet kommer att ge er många skratt. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Några populära aktiviteter kan vara nedanstående:

 1. Ta med en polaroidkamera eller engångskameror och ta så mycket bilder ni kan för att sedan sätta ihop i ett album att ge bruden på bröllopsdagen.
 2. Ge bruden i uppgift att skapa något till sin make som han får på bröllopsdagen; sy ett par kalsonger, måla en bild av honom eller komponera en sång.
 3. Lek olika lära-känna-lekar.
 4. Ge gästerna i uppdrag att dela sina första och bästa minnen tillsammans med bruden.
 5. Gör en femkamp med brudens favoritlekar.

Glöm inte överraskningsmomentet

Oavsett om det är en resa till fjällen med fartfyllda turer nerför skidbacken eller till solen och värmen med lite lugnare tempo, kommer det att bli en resa värd att minnas. Kan ni dessutom planera en klassisk kidnappning när bruden minst anar det har ni fått en flygande start redan innan planet lyfter. Ju längre ni kan hålla bruden ovetande, desto roligare kommer det bli när ni väl kommer fram.