Blogg

Emelie Uggla – en okänd kändisdotter med stor familj

Emelie Uggla, dotter till Magnus Uggla och Ann Furelid, har en stor, brokig familj. Hon har nämligen sammanlagt 10 halvsyskon. Emelie Uggla har även två barn med den hyllade skådespelaren Sverrir Gudnason, som i sin tur har ytterligare en dotter efter ett annat äktenskap. Nu har Emelie Uggla hittat kärleken igen i Nisse Hallberg, vilket innebär att möjligen ännu ett tillägg görs till bonusfamiljen. 

Snabba fakta om Emelie Uggla:

Vem är Emelie Ugglas pappa?Magnus Uggla
Vem är Emelie Ugglas Mamma?Ann Furelid
Hur många syskon har Emelie Uggla?10 halvsyskon (2 på pappas sida och 8 på mammas sida)
Hur många barn har Emelie Uggla?2 döttrar

Dotter till Magnus Uggla

Oj, oj, oj, vilken stor familj Emelie Uggla har! Magnus Ugglas äldsta dotter, Emelie Uggla, är en doldis som sällan syns på bild i media. Hennes mamma är Ann Furelid, en före detta fotomodell som var i ett förhållande med Magnus Uggla på 70-talet. 

Ann Furelid har även ytterligare åtta (!) barn, medan Magnus har nöjt sig med två. Magnus Uggla har sedan 90-talet varit gift med Louise “Lollo” Uggla och har med henne barnen Agnes och Pontus. Detta innebär att Emelie Ugglas föräldrar har gett henne 10 halvsyskon. En riktigt stor bonusfamilj alltså.  

Morfar Magnus

Emelie Uggla (inte att förväxla med författaren Emmelie Pettersén Uggla som andra även söker efter) har själv två barn med den svensk-isländske skådespelaren Sverrir Gudnason. De två döttrarna heter Salka (17 år) och Sisi (15 år). Efter skilsmässan från Uggla har Sverrir Gudnason även fått dottern Blanka (8 år), tillsammans med Josefin Ljungman. Salka, Sisi och Blanka har alltså inte bara den omtyckta skådisen Sverrir till pappa, utan även den folkkäre artisten Magnus Uggla till morfar, respektive “bonusmorfar”. 

Morfar Magnus Uggla har en lång och inspirerande karriär att berätta om för barnbarnen. Han har hållit på med musik hela livet och hade sitt första band redan 1968, då han bara var 14 år. Genombrottet kom 1977 med “Varning på stan” som släpptes på albumet “Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt”. 

Skivan togs inte emot väl av kritikerna, men Magnus Ugglas karriär tog så småningom fart ändå. Idag har han släppt 18 plattor + ett antal samlingsalbum och vunnit många priser för sin musik. Utöver att skriva och framföra musik har Magnus Uggla även (bland en hel del annat): 

  • Deltagit två gånger i Melodifestivalen
  • Skrivit två böcker
  • Medverkat i en hel del tv-program – varav insatsen i Så mycket bättre är värd att nämnas 
  • Uppträtt med en monolog på Dramaten
  • Varit coach i tv-programmet The voice Sverige

Finns det några lyckliga bonusfamiljer?

Sverrir Gudnason har berättat om den stora familjen i intervjuer, och varit mycket positiv till just storleken på släkten och de brokiga familjebanden. Men det är inte alla bonusfamiljer som har det så lätt. “Finns det någon LYCKLIG bonusfamilj där ute???” frågade en desperat, anonym användare på hemsidan Familjeliv i början av året. Av svaren i tråden förstår man att konflikter lätt uppstår i sådana familjekonstellationer, och oftast verkar det ha att göra med folks knepiga ex, snarare än att barnen sätter sig på tvären. 

Enligt Sverrir Gudnason verkar det åtminstone som om han och Emelie Uggla har lyckats med det här svåra stycket. Det återstår att se hur familjedynamiken blir nu när Emelie Uggla har hittat kärleken i komikern Nisse Hallberg. 

Många julklappar för Emelie Uggla

Hur man ska fira jul kan vara en ganska känslig fråga i allmänhet, och särskilt komplicerat verkar det bli om man har en stor, brokig bonusfamilj. Hur firar Emelie Uggla jul? Det är den stora frågan. Med barnen? Med pappa Magnus? Kanske med sin nya kille Nisse Hallberg? 

Eller kommer de att vara samlade allihop: Magnus, Ann, Lollo och alla barn, deras respektive, och barnbarn på det. Då snackar vi en riktigt stor jul. Frågan hur julen ska firas förblir obesvarad, men en sak är säker: med 10 halvsyskon kan det bli många julklappar att inhandla för Emelie Uggla.