Blogg

Hotel Frantz, boutiquehotell med designkänsla på söder.

Frantz Hotel är beläget precis på gränsen mellan Gamla Stan och Södermalm. Hotel Frantz läge, precis bakom Slussen, gör det till ett utmärkt alternativ för dig som vill besöka huvudstaden och bo centralt, men som kanske har utbildning, konferens eller affärsmöten på annat håll. Hotellet är inrymt i en byggnad från 1647 som lät byggas av skräddarmästare Frantz Bock. Frantz beskrivs som en fashionabel man med fingertoppskänsla för det senaste.

Snabba fakta om Hotel Frantz:

Vad?Frantz är ett boutiquehotell som ingår i bw premier collection och World Hotels Crafted.
Var?På Söder, precis bakom slussen, med närhet både till Medis och Gamla Stan.
Typ av hotell?Ett ombonat boutiquehotel med smakfull design.
När?När du önskar bo centralt i ett väldesignat och ombonat hotell.

Hotel Frantz Stockholm, favorit bland affärsresenärer

Hotel Frantz i Stockholm verkar vara speciellt uppskattat bland affärsresenärer som reser mycket i jobbet. Skälen till det är lätta att förstå. Frantz är ett litet och ombonat hotell, långt från många av de stora och opersonliga hotell som finns på många ställen i centrum. Trots det har Hotell Frantz Stockholm en bra service och ett bra läge.

Läget precis invid Slussen gör att du har direkt tillgång till tunnelbanans röda och gröna linjer. Därutöver har du bussförbindelser till framförallt Nacka, Värmdö och Saltsjö-Boo. Har du affärsmöten utanför city, kan du ändå bo centralt och njuta av vad staden har att erbjuda kvällstid.

Frantz Hotell är välkänt för sina ombonade och vackra rum, som förmedlar exklusivitet men ändå en varm hemkänsla. Många av rummen har en tydlig retrokänsla med starka inslag av tjugotal och tidig funkis. 

Hotel Frantz, med en frukost som gör dig redo att möta dagen

Jag hade en gång en kollega som brukade syssla med att rangordna hotellen efter de frukostar de serverade. Det säger något om hur viktig frukosten på ett hotell är. Men tycke och smak är olika, så det är ingen enkel balansgång att tillgodose en mängd kunders önskemål och förväntningar.

Tiden då en hotellfrukost enbart bedömdes utifrån buffébordets längd och storlek är sedan länge över. All Inclusive-hotellens intåg har gjort att många säkert fått nog av dessa överfulla bord, med allt och lite till. Numera ser vi gärna att råvarorna är av god kvalitet, brödet färskt och påläggen närproducerade.

Hur lever då Hotell Frantz frukost upp till förväntningarna? Att döma av recensionerna så klarar man sig mycket bra. Hotell Frantz får beröm både avseende innehåll och personalens bemötande. Just personalens bemötande skall inte underskattas när en stor mängd stressade morgongäster skall hitta sitt favoritpålägg och kaffet på rekordtid.

Restaurangen på Hotel Frantz – så bra att du inte vill lämna hotellet?

Hur är det då med övriga faciliteter på Hotel Frantz BW premier collection, Stockholm?

Bara namnet kan ju tyckas förpliktiga. På hotellet hittar du både restaurang och bar.

Restaurangen på Hotel Frantz satsar på en meny med lite mindre rätter. Kanske är man trött på att se affärsresenärer slänga halva portionen. Och eftersom läget mitt i smeten kanske inte inbjuder till besök av grovarbetare och andra som kräver stora portioner, så är det kanske helt rätt tänkt.

Klart är att restaurangen serverar en mix av smaker från Europas alla hörn. Här hittar du Tarte Flambeé, plankstek och råbiff, men även vegetariska alternativ. 

Baren på Hotel Frantz får en att omedelbart tänka på ordet mysig, eller kanske snarare på engelskans cozy, som ju är ett lite mer beskrivande och målande ord. Utöver att vara cozy har baren på hotell Frantz ett mycket generöst utbud av allehanda starka drycker, med inslag av alkoholfria alternativ

Hotell Frantz, omdömen och media

Både på Tripadvisor och Booking, två av de mer pålitliga recensionskällorna när det gäller bedömningar av hotell, hamnar Hotel Frantz högt. Hotellet får särskilt beröm för personalens bemötande och den annorlunda men smakfulla inredningen.

Stockholm är en stad med många hotell. För att göra skillnad i denna miljö krävs mer än renstädade rum och nymålade väggar. Hotel Frantz Har tydligen och uppenbart förstått vad som går hem och gäller.

Hotel Frantz har även en mycket fin och välkomponerad sida på instagram. Bilderna är färgrika och bra arrangerade utan att verka alltför stylade och verklighetsfrånvända. Kort sagt ger de en visuell bild av vad du kan vänta dig av ett besök på Hotel Frantz, boutiquehotellet som ligger där många menar att Stockholms verkliga hjärta sitter, i skarven mellan Gamla stan och Söder.

Starkaste hos Hotel Frantz:

  • Designen av rummen
  • Läget
  • Personalens bemötande
  • Frukostens kvalitet