HomeNyheterEkonomiMartin Ådahl & LO borgen

Martin Ådahl & LO borgen

Datum:

Relaterat

Varför är det viktigt med User Experience (UX) design?

User Experience (UX) design handlar om att skapa en...

Topp 10 trender inom webbdesign: Utforska senaste designkoncepten och teknikerna

Webbdesign har utvecklats mycket under de senaste åren och...

Hur du marknadsför produkter och tjänster på bästa sätt

En av de svåraste aspekterna av att börja erbjuda...

Passa på att ta hand om dig själv nu i sommar

Sommar, sol och ledighet är användbara för att ta...

Hur du ser till att din information är säker online

Att se till att din information och data är...

När de fyra partierna i Stefan Löfvens regering tog fram Januariöverenskommelsen fanns det nya lagar de skulle enas om. En av de här lagarna var gällande arbetsrätten. Martin Ådahl och Centerpartiet ville då inte att LO skulle ha någon inverkan i lagstiftningen om anställningsskyddet. Det här skapade då en ihärdig debatt mellan Centerpartiet och fackförbundet LO, samt Socialdemokraterna.

Diplom med Martin Ådahl LO borgen

Under tidigt 2021 gav Centerstudenterna ut ett pris i kategorin Årets centerparlamentariker. Då illustrerade diplomet Martin Ådahl med LO:s huvudkvarter brinnande i bakgrunden. Bland andra Centerpartiets dåvarande partiledare Annie Lööf tog genast avstånd från bilden. Även Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar kallade diplomet ”osmakligt” och delade sedan ett uttalande via Twitter. Där skrev hon bland annat att Centern sätter eld på Sveriges arbetare och fackförbund. Vidare skriver hon att Centern har ett förakt för vanliga arbetare.

Bad senare om ursäkt

Även LO ansåg att bilden var olämplig och ”helt oacceptabelt”. Martin Ådahl bad senare om ursäkt för att han hade delat bilden. Han menar att han själv inte håller med om budskapet som blivit illustrerat i diplomet. Istället menar han att han värnar om relationen mellan partierna och fackföreningsförbunden. På Twitter skrev han även att han är ledsen att bilden blivit misstolkad som något annat än ett skämt om debatten och sig själv.

Prenumerera

Missa aldrig en uppdatering

Senaste nytt